banner

Chondractiv® to odpowiedź na rosnącą liczbę problemów zdrowotnych dotyczących stawów. Takich problemów przybywa przede wszystkim z powodu rosnącej skali nadwagi i otyłości oraz z braku zrównoważonego stylu życia. Zapobieganiu uszkodzeniom chrząstki stawowej, ale także ich leczeniu, sprzyja odpowiednia suplementacja.

scroll
logo Kaczmarek Komponenty

Chondractiv®

ludzie

Chondractiv® ma wysoką (55%) zawartość kolagenu typu II, który jest budulcem niezbędnym do utrzymania spójności macierzy chrzęstnej (50% litej części chrząstki stawowej stanowią włókna kolagenowe tego typu). Siarczan chondroityny (12% składu) i kwas hialuronowy (1-2%) przyczyniają się do trwałej odnowy proteoglikanów, głównego składnika biochemicznego stawów.

Zalety Chondractiv®
  • kompleksowe rozwiązanie zawierające kolagen typu II, chondroitynę i kwas hialuronowy
  • europejskie pochodzenie surowca (75% Francja)
  • lepsza biodostępność w porównaniu do kolagenu natywnego
  • mocne wyniki testów klinicznych
  • wysoka rozpuszczalność w wodzie
  • barwa neutralna, brak niechcianych posmaków
  • wolny od alergenów, przyjazny dla środowiska
  • pełna identyfikowalność
wykres 1 wykres 2 wykres 3

Chondractiv®

Chondractiv® to odpowiedź na rosnącą liczbę problemów zdrowotnych dotyczących stawów. Takich problemów przybywa przede wszystkim z powodu rosnącej skali nadwagi i otyłości oraz z braku zrównoważonego stylu życia. Zapobieganiu uszkodzeniom chrząstki stawowej, ale także ich leczeniu, sprzyja odpowiednia suplementacja. Chrząstka stawowa składa się głównie z wody oraz tworzących uporządkowaną macierz białek, przede wszystkim włókien kolagenu typu II, glikozaminoglikanów (siarczan chondroityny) i proteoglikanów (kwas hialuronowy). Istotną rolę odgrywa tu kolagen – odpowiedniego typu i w dobrych zestawieniach z innymi składnikami. Ze względu na pełnioną funkcję, tkanka chrzęstna wykazuje dużą wytrzymałość mechaniczną oraz pewną zdolność do regeneracji. Duży udział ma w tym kolagen typu II, białko tkanki łącznej wyróżniające się wysoką opornością na rozciąganie. Włókna kolagenowe tworzą „rusztowanie”, w którym ułożone są pozostałe składniki. Kwas hialuronowy i chondroityna to związki wielkocząsteczkowe. Unikalną właściwością pierwszego z nich jest zdolność do wiązania dużych ilości wody. Chondroityna stanowi z kolei budulec dla nowych struktur chrząstki stawowej. Wszystkie te składniki zawarte są w Chondractiv®.

Badania kliniczne prowadzone przez Diana Foods udowodniły wpływ Chondractiv® na wyraźną poprawę ruchomości stawowej. Surowiec firmy Diana Foods jest połączeniem kolagenu typu II, kwasu hialuronowego i siarczanu chondroityny, a badania wykazały, że te elementy są lepiej przyswajalne w kombinacji niż pojedynczo. Dodatkowo preparat jest efektem jednego procesu (hydrolizy chrząstki z kurczaka), a nie połączeniem trzech składników z różnych źródeł, co również podnosi jego efektywność.

Chondractiv® jest uzyskiwany z chrząstki kurczaka. Zawiera trzy kluczowe składniki zdrowych stawów w biodostępnej formie. Chondractiv® produkowany jest we Francji w fabryce posiadającej certyfikat bezpieczeństwa żywności FSSC 22000.

Dziękujemy za zainteresowanie naszym produktem.

Firma Kaczmarek-Komponenty dostarcza najwyższej jakości surowce dla przemysłu kosmetycznego, farmaceutycznego i branży spożywczej. Oferujemy również dedykowane rozwiązania oparte o wiedzę naszych partnerów merytorycznych. Znaczna część surowców w naszej ofercie posiada certyfikaty ECOCERT i COSMOS.

pobierz ulotkę

Pozostańmy w kontakcie! Zostaw swój adres mailowy, aby raz na jakiś czas otrzymać od nas najświeższe informacje z interesującej Cię branży.

newsletter

Zapraszamy do kontaktu z naszym handlowcem, specjalizującym się w branży komponentów spożywczych. Bazując na swoim doświadczeniu i wiedzy praktycznej, odpowie na wszelkie pytania dotyczące zarówno tego produktu, jak i innych z oferty Kaczmarek-Komponenty.

Marcin
Bartłomiejczak

Doradca Handlowy ds. Surowców Spożywczych adres e-mailmarcin.bartlomiejczak@kaczmarek-komponenty.pl numer telefonu+48 509 133 845